Kuortaneen urheiluopisto on kansainvälisestikin huipputasoa – voimaharjoittelu on tärkeää lajista riippumatta

/ / Uutisia

Kuortaneen urheiluopisto on huippu-urheilun keskus. Se palvelee suomalaisia ja ulkomaisia eri lajien harrastajia ja tekee yhteistyötä muun muassa eri lajiliittojen ja Suomen Olympiakomitean kanssa sekä liikunnan alan tutkimusta tekevien tahojen kanssa. Toimintaan kuuluu myös vapaa sivistystyö, kuten urheiluleirit esimerkiksi rippikoululaisille ja perheille. Rehtori Tapio Korjus ja asiantuntija Pekka Koskela kertovat opiston toiminnasta ja voimaharjoittelusta.

– Kuortaneen urheiluopisto on vireä 70-vuotias. Opisto on rakennettu rakennus ja tuote kerrallaan, kertoo Tapio Korjus.

Korjus aloitti työt urheiluopistolla pian keihäänheittäjän uransa jälkeen, sitä ennen hän työskenteli liikunnan opettajana. Nyt liikuntatieteiden maisteri Korjus toimii Kuortaneen urheiluopiston rehtorina sekä Kuortaneen valmennuskeskuksen johtajana.

– Tämä on liikunnan, terveyden, hyvinvoinnin ja huippu-urheilun monipuolinen keskus, Korjus kiteyttää.

Paikka on ainutlaatuinen Suomessa. Urheilun lisäksi Kuortaneella voi opiskella, käydä liikuntalukiota tai suorittaa liikunnan alan tutkintoja.

– Edustamme Suomessa poikkeuksellista paikkaa siinä, että opiskelija ja urheilija saa keskittyä tällä samalla alueella treenaamiseen, opiskeluun, liikuntaa – kaikkeen. Tarjoamme huippuluokan majoituksen, ruokailun, fysioterapeutin ja urheilupsykologin palveluja, esimerkiksi.

Myös kansainvälisyys on tärkeä osa toimintaa.

– Myös kansainvälisessä vertailussa opistomme pärjää hyvin. Olemme myös kansainvälisen valmennuskeskusverkoston jäsen. Jäsenenä meillä on hyvä tilaisuus nähdä, millaisia keskuksia maailmalla on, ja voimme tuoda uusia oppeja ja ajatuksia Suomeenkin, Korjus kertoo.

Voimaharjoittelu kuuluu joka lajiin

Kuortaneen urheiluopiston Pekka Koskela vahvistaa Korjuksen näkemykset.

– Täällä on paljon nopeus- ja teholajien urheilijoita, ja kansainvälinen ilmapiiri. Ylipäätään olemme koko ajan tekemisissä kovimman suorituskyvyn kanssa: täällä liikunta ja urheilu mielletään äärimmäisien ominaisuuksien kautta, Koskela kuvailee.

Hänet tunnetaan olympia- ja maailmanmestaruustason pikaluistelijana. Nykyisin Koskela toimii asiantuntijana Kuortane Human Performance hub -hankkeessa.

Kuortaneen kokonaisuus on vaikuttava. Lattiapinta-alaa on yhteensä noin 50 000 neliötä, josta suurin osa on urheiluhalleja. Oman osansa vievät luento-, majoitus- ja ruokailutilat, lisäksi opistolla on 47 hehtaaria omaa maata.

Jokaisessa salissa on mahdollisuus voimaharjoitteluun. Päätös on tietoinen.

– Haluamme tehdä voimaharjoittelun helpoksi ja muistuttaa sen tärkeydestä myös valmentajia, siksi voimaharjoittelupaikkoja on paljon. Esimerkiksi luistelija tarvitsee sekä maksimivoimaa että nopeusvoimaa, Koskela kertoo.

Myös Tapio Korjus sanoo, että voimaharjoittelu on tärkeää urheilijoille – lajista riippumatta. Hän nostaa esiin erityisesti nuoret urheilijat.

– Minun lapsuudessani ja nuoruudessani lapset ja nuoret saivat arjessa voimaa ja liikkuvuutta eri tavalla kuin nykyisin. Kärjistäen voi sanoa, että me kiipeilimme puissa, mutta nykyisin arki on istumista. Siksi voiman ja vartalonhallinnan kehittäminen on tärkeää, ja se pitää tehdä turvallisesti.

Turvallisuus on yksi syy, miksi urheiluopisto on valinnut voimaharjoitteluun Eleikon välineitä.

– Laatu erottaa Eleikon muista toimijoista. Kun tanko on suora ja laakerit toimivat, treenaaminen on turvallista ja mielekästä, Pekka Koskela sanoo.

– Eleikon välineet kestävät ja toimivat hyvin sekä auttavat tekemään liikkeet oikein, Korjus jatkaa. – Eleiko myös kehittää tuotteitaan koko ajan. Meillä on Eleikoon hyvä luotto, siksi olemme aika paljon keskittäneetkin hankintapäätöksiä ja ratkaisuja.

Eleikolle tuo huippu-urheilupiireissä luottoa myös se, että Eleikon tuotteita käytetään olympialaisissa ja voimailulajien arvokilpailuissa.

– Kun tuotteita tehdään olympialaisia ajatellen, ne on viilattava viimeisen päälle toimiviksi. Se sama tekemisen henki ja laatu heijastuvat sitten kaikkiin tuotteisiin ja koko toimintaan, Koskela kiittelee.

Tutustu Kuortaneen urheiluopistoon www.kuortane.com

 

Haluatko tietää lisää Eleikosta? Tulemme mielellämme luoksenne keskustelemaan.

Marko Rantamäki
Region Manager, Finland and The Baltics
ELEIKO GROUP AB
+358 400 444 176
marko.rantamaki@eleiko.com
www.eleiko.com

 

Jyrki Laakso
Customer Service, Finland
ELEIKO GROUP AB
+358 400 179 205
jyrki.laakso@eleiko.com
www.eleiko.com